Noi ne propunem sa va prezentam alimentele folosite in nutritia pasarilor, papagalilor, de cate feluri pot fi acestea cat si importanta lor in hranirea acestor animale de companie.
Hrana proaspata pentru pasari, papagalii de companie.
Pentru ca pasarile si papagali sa isi asigure necesarul de vitamine, albunime, si substante hranitoare acestia trebuie sa manance o hrana corespunzatoare si diversificata asemenia semenilor lor care se regasesc in arealul lor natural, din acest motiv si noi trebuie sa diversificam meniul micilor nostri prieteni galagiosi sau mai putini galagiosi ca pe langa semintele oferite spre consum sa le mai oferim si hrana proaspata sanatoasa si hranitoare avand un continut adecvat in proteine, glucide, lipide, vitamine si aminoacizi iar aceasta se poate realiza prin punerea la dispozitie de hrana proaspata de origine animala si vegetala.
Semintele folosite in hranirea pasarilor, papagalilor de companie.
Samanta; def dex. Parte a plantelor superioare ( închisă în fruct ) care conţine embrionul şi din care în condiţii prielnice se poate dezvolta o nouă plantă. - Semintele coapte, verzi sau incoltite ( germinate ) sunt sunt principala sursa de hrana a pasarilor cu exceptia celor rapitoare.Esentiala pentru sanatatea si dezvoltarea pasarilor este calitatea semintelor consumate cat si varietatea tipurilor de seminte, cat si a celorlalte alimente consumate de pasarile noastre de companie. De acea este recomandat ca inainte sa se ofere spre hranire acestea sa fie testate ca nu cumva sa fie alterate, mucegaite sau rancezite in cazul celor care contin uleiuri in compozitia lor.Varietatea tipurilor de seminte consumate este de o importanta vitala deoarece acestea contin fiecare in compozita propie diverse vitamine, proteine, aminoacizi, uleiuri vegetale si alte substante nutritive.
Germenii ( semintele incoltite ).
Semintele prin incoltire castiga un plus de vitamine si alte substante benefice dezvoltari pasarilor, papagalilor nostri acestia find tot o data si mult mai usor de digerat, de germeni se refera in general la semintele care au incoltit (de obicei, fara ajutorul luminii soarelui sau al solului ), transformandu-se in plante micute in 3-5 zile. Despre aceste seminte sau boabe de cereale se spune atunci ca au germinat, adica s-au transformat in germeni.
CALITATILE GERMENILOR. Germenii sunt bogati in enzimii antioxidante, vitamine, minerale, aminoacizi, clorofila, proteine complete, fibre si pigmenti.Toate aceste substante continute de germeni imbunatatesc digestia, dau vitalitate, intaresc organismul ( sistemul imunitar ).
blog in constructie va rugam reveniti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu